Rehberlik ve Psikolojik Yüksek Lisans

Programın eğitim dili Türkçe. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık yüksek lisans programı 60 AKTS ders 60 AKTS tez olmak üzere toplam 120 AKTS tamamlanması gerekmektedir. Buna göre, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık yüksek lisans programı 8 ders, 1 seminer ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Bir dersten başarılı sayılabilmek için o dersten yarıyıl notu olarak yüksek lisans öğrencisinin en az CC notu almış olması gerekir. Öğrenciler teorik derslerin en az %70’ine katılmak, uygulamaların en az % 80’ine katılmak zorundadır.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık yüksek lisans programından mezun olanlar okul temelli rehberlik ve psikolojik danışma uygulamaları, ruh sağlığı danışmanlığı, bireyle ve grupla psikolojik danışma uygulamaları, kariyer danışmanlığı, aile ve çift danışmanlığı gibi uygulama alanlarında uzmanlaşabilmektedirler.

Prof. Dr. Ömer ÜREDekan[email protected]
Prof. Dr. Aslı BUGAY SÖKMEZÖğretim Üyesi[email protected]