Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı’nın vizyonu, sağlık alanında ileri düzey bilgi ve becerilere sahip, yenilikçi ve lider fizyoterapistler yetiştirmek ve fizyoterapi biliminde ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir program olmaktır. Amacımız, mezunlarımızın sağlık sektöründe öncü roller üstlenmelerini sağlayarak, topluma ve bilime katkıda bulunmaktır.

Programımızın misyonu, etik değerlere bağlı, eleştirel düşünme yeteneğine sahip, araştırma ve klinik uygulamalarda uzmanlaşmış fizyoterapistler yetiştirmektir. Öğrencilerimize, ileri düzeyde teorik bilgi ve pratik beceriler kazandırarak, sağlık alanındaki multidisipliner çalışmalara katkıda bulunmalarını ve bilimsel araştırmalar yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı, fizyoterapi alanında derinlemesine bilgi ve ileri düzeyde uzmanlık kazandırmayı amaçlayan kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Program, öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik beceriler kazandıracak şekilde yapılandırılmıştır.

Temel ve İleri Düzey Dersler: Program, temel fizyoterapi prensiplerinden başlayarak, nörolojik rehabilitasyon, spor fizyoterapisi, pediatrik ve geriatrik fizyoterapi gibi ileri düzey konuları içeren geniş bir ders yelpazesi sunar. Öğrenciler, modern tedavi yöntemlerini ve en son teknolojileri kullanarak eğitim alırlar.

Araştırma ve Tez Çalışmaları: Öğrenciler, bilimsel araştırma yöntemleri konusunda kapsamlı eğitim alır ve kendi ilgi alanlarına yönelik özgün bir tez çalışması yaparlar. Bu süreç, öğrencilere araştırma yapma, veri analizi ve sonuçları yorumlama becerileri kazandırır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans programı tezli olup, programı tamamlayabilmek için iki yıllık süre içinde en az 8 adet ders ve bir seminer dersi alınması gerekmektedir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans programına Üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans mezunları başvurabilmektedir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı mezunları, sağlık kurumlarında uzman fizyoterapist, akademik araştırmacı, klinik eğitmen veya üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışabilirler. Ayrıca, mezunlarımız kendi özel kliniklerini açarak bağımsız olarak da faaliyet gösterebilirler. Program, mezunların sağlık sektöründe liderlik ve yenilikçilik rolü üstlenmelerine olanak tanır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı, alanında uzman akademik kadrosu ve yenilikçi eğitim yaklaşımıyla, öğrencilere sağlık sektöründe ileri düzey bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Doç. Dr. Emel Şahin
Doç. Dr. Sevil Albayrak[email protected]