Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, analizi ve yönetimi konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunar. Program, elektrik devreleri, elektronik cihazlar, kontrol sistemleri, güç sistemleri, sinyal işleme ve iletişim sistemleri dahil olmak üzere çok çeşitli konuları kapsar. Hem teorik bilgi hem de pratik deneyimler sunarak program, öğrencilerin elektrik ve elektronik alanında uzmanlaşmasını sağlar.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunları çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptir. Bunlar arasında elektrik mühendisi, elektronik mühendisi, kontrol sistemleri mühendisi, güç sistemleri mühendisi, sinyal işleme uzmanı ve telekomünikasyon mühendisi gibi pozisyonlar yer alır. Mezunlar, enerji sektörü, telekomünikasyon endüstrisi, otomotiv sektörü, savunma sanayi ve sağlık sektörü gibi çok çeşitli sektörlerde ve ayrıca araştırma ve akademik kurumlarda kariyer yapabilirler.

Assoc. Prof. Dr. Roozbeh VAZİRİ[email protected]
Assist. Prof. Dr. Asif RABBANİ