Genel Bilgi
Beslenme ve Diyetetik alanı besin ögelerinin türlerini, miktarlarını, özelliklerini, biyokimyasal ve fizyolojik süreçlerdeki rollerini, besinlerin bileşimini, fiziksel ve kimyasal özelliklerini, üretimden tüketime değin besinlere uygulanan işlemlerin besin ögelerine etkilerini ve ayrıca çeşitli yollarla besine bulaşarak besin kirliliğine neden olan bileşenleri inceleyen temel bilim dalıdır. Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı Yüksek Lisansı, bu başlıklar kapsamında var olan bilgilerin güncellenerek, sağlığın geliştirilmesi başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde Beslenme ve Diyetetik alanlarında kendisini geliştirmek isteyenlere yönelik Türkçe dilinde hem tezli hem de tezsiz Yüksek Lisans eğitimi vermektedir. Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans programının temel amacı gerek kamu gerekse özel sektörde çalışan ve kendisini geliştirmek isteyen bireyleri yetiştirmektir. Ayrıca besin ve beslenme konularında araştırma planlama, yürütme, sonuca göre çözüm üretme bilgi ve becerisi kazanarak toplumun beslenme sorunlarının önlenmesine ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlamaktır.
İş Alanları
Akademik Kadro
Unvan Adı Soyadı | Görevi | E-mail Adresi |
---|---|---|
Doç. Dr. Sevil Albayrak | beslenme ve diyetetik anabilim dalı başkan | [email protected] |