Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu Kıbrıs İlim Üniversitesinde Yapıldı

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu Kıbrıs İlim Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.  Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kosova, Malezya, Romanya, Makedonya, Ukrayna, Nijerya, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Portekiz, İtalya, Kazakistan, Özbekistan ve KKTC’den bilim insanları sunumlarıyla destek gönderdiği sempozyumun açılış konuşmasını Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yadigar İzmirli yaparken çok sayıda akademisyen ve öğrenci konferans salonunda hazır bulundu.

Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu sevinci dile getiren Prof.Dr. İzmirli, eğitimin yalnızca bilgi aktarımından ibaret olmadığını dile getirerek; ‘Eğitim, bireylerin toplumla olan bağını kuran ve değerler sistemimizi şekillendiren en temel yapı taşlarından biri…İçinde bulunduğumuz hızlı değişim çağında, teknolojik gelişmelerin ve dijitalleşmenin dünyayı dönüştürdüğü bu dönemde, eğitimde değerler ve etik kavramları daha da büyük bir önem kazanmaktadır’ diye konuştu.

Prof.Dr.Yadigar İzmirli ‘Sempozyum küresel topluma da önemli katkılar sağlayacaktır’

Sempozyumun çok değerli çıktılara vesile olacağına inandığını belirten Prof.Dr.Yadigar İzmirli; ‘Her bir katılımcının farklı bakış açılarıyla zenginleşen bu platform, sadece akademik dünyaya değil, aynı zamanda küresel topluma da önemli katkılar sağlayacaktır’ dedi.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Kadir Ulusoy eğitim ve değerlerin bireyin topluma uyum sağlamasında, kendini geliştirmesinde ve toplumun bir parçası olarak sorumluluk almasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Prof. Dr. Kadir Ulusoy  ‘Eğitim sürecinin sadece bilgi aktarımı ile sınırlı değil’

Eğitim sürecinin sadece bilgi aktarımı ile sınırlı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ulusoy; çocukların ve gençlerin kendilerini tanımaları kendileri ile barışık olmaları, öz saygıları yüksek ve uzlaşıcı bir anlayışla yetiştirilmelerinin topumda huzur ve güven noktasında önemli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ulusoy Değer eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığını belirterek; ‘Aile, arkadaş çevresi ve günümüzde sosyal medya faktörü de göz önünde bulundurulmalıdır’ dedi.