Genel Haber

Kıbıs ilim Üniversitesi’nde Satrancın Gücü Film Gösterimi Yapıldı!

Kıbrıs ilim Üniversitesi ile Satranç Egitim Merkezi’nin isbirligi ile 8 Mayıs 2024 tarihinde Kıbrıs ilim Universitesi konfernas salonunda bölge okullarından gelen ögrenciler için, satrancı tanıtmak ve sevdirmek amacıyla, “Satrancın Gücü” konulu bir film gösterimi etkinligi yapildi.

Satranç Egitim Merkezi’nin gelistirdigi, Milli Egitim Bakanlığı’nın onay verdigi ve Girne Belediyesi ile Girne Bölge okullarının  uyguladiığı “Bir Hayalim Var!” projesi kapsamında gerçeklestirilen etkinlige Hasan Cafer Ilkokulu ile Çatalköy ilkokulu’ndan gelen 150 ögrenci katıldı. 

Etkinlik sirasinda izlettirilen “Güney Bronx’un Şövalyeleri” filmi ABD’de yasanmis bir durumdan yararlanılarak satrancın gerekliliğini geniş kitlelere anlatmak için hazırlandı ve izlenme rekorlari kirarak ABD’de satranç oynayan insan sayısında büyük bir artış sağladı..

Etkinligin düzenlenmesini saglayan Kıbrıs Ilim Universitesi Ögretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Devrim Şahin, yaptığı açıklamada gösterimi sırasında öğrenciler ile buluşan ve büyük beğeni toplayan filmin diger bölge okulları içinde gösterimine devam edilecegi belirtildi.