İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı lisans programı, öğrencilere iç mekanların estetik, fonksiyonel ve sürdürülebilir şekilde tasarlanması ve planlanması konusunda kapsamlı bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefler. Program, öğrencilerin yaratıcı düşünme, tasarım prensipleri, malzeme bilgisi ve teknolojiyi etkin kullanma yeteneklerini geliştirmelerine odaklanır. Aynı zamanda, ergonomi, insan psikolojisi ve çevre bilincine dayalı tasarım kriterlerini de içeren multidisipliner bir yaklaşımla eğitim verir. Teorik derslerin yanı sıra, stüdyo çalışmaları, atölye projeleri ve gerçek dünya uygulamaları ile desteklenen program, öğrencilerin profesyonel hayata hazırlanmasına yardımcı olur.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı lisans programından mezun olanlar, geniş bir iş alanına sahiptirler. Mezunlar, iç mimarlık ofisleri, mimarlık ve mühendislik firmaları, mobilya ve dekorasyon şirketleri, inşaat firmaları, restorasyon projeleri, sergi ve etkinlik tasarımı gibi çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Ayrıca, kamu ve özel sektördeki projelerde iç mekan tasarımı, proje yönetimi, danışmanlık ve koordinasyon görevlerinde yer alabilirler. Yaratıcı ve analitik becerilere sahip olan mezunlar, kendi tasarım ofislerini kurma veya akademik kariyer yapma imkanına da sahiptirler. Sürdürülebilir ve yenilikçi tasarım çözümleri üretebilen iç mimarlar, modern yaşamın ihtiyaçlarına uygun, estetik ve fonksiyonel mekanlar oluşturarak sektörde fark yaratabilirler.

Doç. Dr. Vefa TEZCAN İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı [email protected]
Öğr.Gör. S. Bilgesena AYDIN OĞUZ Öğretim Elemanı [email protected]
Öğr.Gör. Ece APAN Öğretim Elemanı [email protected]