Bilgisayar Mühendisliği

Genel Bilgi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, çağdaş toplumların sürekli artan ve çeşitlendirilmiş otomasyon ihtiyaçları tarafından zorunlu kılınan bilgi ve bilgi işlem sistemlerini tasarlayacak ve uygulayacak teknik açıdan yetkin ve sosyal açıdan bilinçli mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı ve matematik alanında güçlü bir geçmişe sahip, bilgisayar ağlarını ve bölüm içi teknik / bölüm dışı teknik olmayan seçmeli dersleri içeren dengeli bir lisans programı sunmaktadır. Eğitim sürecimizde gerçek iş dünyasının gereksinimlerine yönelik en yeni malzeme ve teknolojileri kullanmaktayız.

İnternet ve çevrimiçi teknolojilerin gelişimi bilgisayar mühendisliği alanındaki çalışmaların sonuçlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, günümüzde kullanılan ve gelecekte ortaya çıkacak ve kullanılacak teknolojilerin mimarlarıdırlar. Bir bilgisayar mühendisi olarak, gelişmekte olan teknolojilerin geliştirilmesine katılabilir ve bankalar, devlet kurumları, ticaret firmaları ve imalatçı firmalardan, pazarlama kuruluşlarına kadar e-ticaret, veritabanı yönetimi, ağ yönetimi, yazılım geliştirme gibi teknoloji uzmanlarına ihtiyaç duyan her sektörde kariyer imkanına sahip olursunuz. Ayrıca mühendislik yüksek öğrenimi alabilir, doktora eğitiminizi tamamlayarak akademisyen olarak kariyerinizi sürdürmeyi de tercih edebilirsiniz.

İş Alanları

Bilgisayar Mühendisliği, geniş bir yelpazede iş fırsatları sunarak mezunlarına birçok sektörde kariyer yapma imkanı sağlar. Bilgisayar mühendisleri, yazılım geliştirme, veri bilimi, yapay zeka ve makine öğrenimi, siber güvenlik, ağ ve sistem yönetimi, bulut bilişim, oyun geliştirme, ve büyük veri analitiği gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, finans, sağlık, eğitim, savunma, otomotiv ve telekomünikasyon gibi sektörlerde de önemli rol oynayabilirler. Yazılım mühendisleri, uygulama ve sistem yazılımları geliştirirken, veri bilimciler büyük veri setlerini analiz ederek işletmelerin stratejik kararlar almasına yardımcı olurlar. Siber güvenlik uzmanları, bilgi sistemlerini koruyarak veri ihlallerini önlerken, ağ ve sistem yöneticileri, organizasyonların bilgi teknolojileri altyapısını yönetirler. Bulut bilişim uzmanları, bulut tabanlı çözümler geliştirerek verimliliği artırır ve maliyetleri düşürürken, oyun geliştiricileri eğlence ve eğitim amaçlı yazılımlar üretirler. Bilgisayar mühendisleri, ayrıca araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yer alarak, yeni teknolojilerin ve inovatif çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunabilirler. Hem kamu hem de özel sektörde, küçük start-up’lardan büyük ölçekli şirketlere kadar geniş bir yelpazede iş imkanına sahiptirler.

Akademik Kadro

Unvan Adı SoyadıGöreviE-mail Adresi
Yrd. Doç. Dr. Ruhsan ÖNDERBilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı [email protected]
Doç. Dr. Mehtap KÖSE ULUKÖKÖğretim Elemanı[email protected]
Yrd.Doç. Dr. Mustafa TÜNAYÖğretim Elemanı[email protected]
Öğr.Gör. İrfan SARIYILDIZÖğretim Elemanı[email protected]