Psikoloji (İngilizce)

Genel Bilgi

Psikoloji, zihinsel süreçler, davranışlar ve bu iki kavram arasındaki ilişkilerin incelenmesiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Başka bir deyişle, psikoloji, insanların nasıl düşündüğünü, hissettiğini, öğrendiğini ve çevreleriyle veya diğer insanlarla etkileşimde bulunup bulunmadıklarını anlamayı içerir. Psikoloji bölümü, öğrencilere psikolojideki önemli teorik ve metodolojik bakış açıları hakkında bilgi vermeyi amaçlayan geniş tabanlı, disiplinler arası bir programdır. Ayrıca, araştırma sürecinde becerileri öğretmeyi hedefler. Kıbrıs İlim Üniversitesi Psikoloji Bölümü, öğrencilere psikolojide keşif heyecanını ve sosyal konulara eleştirel, analitik ve çok disiplinli bir yaklaşımı kazandırmayı amaçlamaktadır. Psikoloji öğrencileri, geniş bir yelpazedeki kişisel, kültürel ve kültürlerarası sorunları ele almak için bilgi, araştırma becerileri ve analitik yeteneklerde eğitim almaktadır.

İş Alanları

Psikoloji lisans derecesine sahip öğrencilerin çoğu, insan veya sosyal hizmetler alanında çalışmaya devam eder. Bu alandaki bazı tipik işler şunlardır: kariyer danışmanı, psikiyatri teknisyeni, rehabilitasyon uzmanı ve vaka yöneticisi. Bu işler, bir psikoloji lisans derecesinin sağladığı becerileri gerektirir, örneğin bir müşterinin ihtiyaçlarını değerlendirme, doğru ve düzenli kayıt tutma, empati ve şefkat gösterme ve müşterinin en iyi çıkarları doğrultusunda çalışma yeteneği gibi. Psikoloji lisans derecesi, birçok meslek ve disipline uygulanabilecek bir dizi beceride eğitim sağlar. İş ararken, potansiyel işverenlerin çekici bulabileceği bu becerilerin bir listesini yapmak faydalı olacaktır. Örneğin, eğitim hayatınız boyunca muhtemelen oldukça fazla akademik yazı ve araştırma yapmışsınızdır. Bu beceri, sizi birçok pozisyon için uygun bir aday yapar, örneğin iş yöneticisi, kütüphane asistanı, denetimli serbestlik memuru ve birçok başka pozisyon. Güçlü yönlerinizi gözden geçirin ve bunların çeşitli mesleklerde nasıl değerli olabileceğini düşünün.

Bir Psikoloji mezunu olarak, uzmanlık düzeyinize bağlı olarak kamu ve özel sektörlerde ve üniversitelerde çeşitli pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Sivil toplum kuruluşları (STK’lar), araştırma merkezleri, reklamcılık ve halkla ilişkiler alanı, çeşitli kurumların eğitim birimleri ve araştırma ve geliştirme departmanları, psikolojik danışma merkezleri, anaokulları, cezaevleri, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri ve psikoteknik değerlendirme merkezleri, güçlü yönlerinize ve ilgi alanlarınıza uygun birçok kariyer fırsatı sunar.

Akademik Kadro