İşletme Yüksek Lisans

Genel Bilgi

İşletme Yüksek Lisans programının amacı, farklı öğrenim ve deneyim sahibi olan katılımcılarına, iş dünyasını etkili bir biçimde değerlendirebilmeleri ve yönetebilmeleri için gerekli bilgi ve birikimi kazanmalarına yardımcı olmaktır. Bu programa katılan öğrenciler yönetim, pazarlama, muhasebe, finans, işletme yönetimi, strateji, örgütsel davranış ve uluslararası ticaret alanlarında yetiştirilir ve öğrencilerin liderlik, girişimcilik ve yöneticilik özelliklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi sağlanır.

İşletme tezli yüksek lisans programımız mezun oldukları program türüne bakılmaksızın akademik başarı ortalaması 4.0 üzerinden 2.0 veya üzeri olan tüm başarılı lisans mezunlarına açıktır. Programdan mezun olan öğrenciler, iş dünyasında sağlam bir altyapı ve rekabet gücü elde etmiş bir şekilde kariyer hedeflerine kolaylıkla ulaşmalarını sağlayacak dersler ile yetiştirilmektedir. İşletme tezli yüksek lisans programında teorik derslerden elde edilen bilgilerin uygulamada örnek olaylarla analizine büyük önem verilmektedir. Bu sayede elde edilen bilgi pratiğe dökülerek günlük yaşama adapte edilebilmektedir. İşletme tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi dört dönemdir.

İş Alanları

Mezunlar KOBİ’ler ve daha büyük işletmelerde yöneticilik yapabilmenin yanı sıra finansman, muhasebe bölümlerinde, pazarlamada, satış bölümlerinde, lojistik, insan kaynakları gibi bölümlerde ve bankalarda çalışabilirler.

Akademik Kadro