Eğitim Yönetimi Doktora Programı

Eğitim Yönetimi Doktora Programı, eğitim alanında ileri düzeyde bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan, araştırma ve uygulama odaklı bir programdır. Bu programın temel amacı, eğitim sistemlerinin etkin yönetimi, geliştirilmesi ve değerlendirilmesine katkıda bulunacak akademik ve profesyonel liderler yetiştirmektir. Eğitim Yönetimi Doktora Programı 120 AKTS ders 120 AKTS tez olmak üzere 240 AKTS’den oluşmaktadır. Buna göre, Eğitim Yönetimi Doktora Programı 8 adet ders, 1 seminer, yeterlik sınavı ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Bir dersten başarılı sayılabilmek için o dersten yarıyıl notu olarak doktora öğrencisinin en az BB notu almış olması gerekir. Öğrenciler teorik derslerin en az %70’ine katılmak zorundadır. Uzman akademik kadro tarafından verilen uygulamalı dersler ile teorik bilgiler kalıcılık kazanmakta ve öğrenciler bilimsel çalışmalar için yönlendirilmektedir.

Programdan mezun olan bireyler, kazandıkları ileri düzeyde bilgi ve beceriler sayesinde ulusal ve uluslararası birçok alanda önemli pozisyonlarda görev alabilirler. Mezunlar, üniversitelerde öğretim üyesi olarak akademik kariyer yapma imkânına sahiptirler. Doktora derecesi, üniversitelerdeki akademik pozisyonlar için gerekli olan nitelikleri sağlayarak, mezunların ders verme, araştırma yapma ve akademik yayınlar üretme fırsatını sunar. Ayrıca, eğitim kurumlarında yönetici olarak görev alabilir, okul müdürlüğü, eğitim koordinatörlüğü ve benzeri üst düzey yönetim pozisyonlarında çalışabilirler. Kamu ve özel sektörde eğitim danışmanı olarak, eğitim politikaları ve stratejik planlama konularında uzmanlık sağlayarak çeşitli projelerde yer alabilirler.

Prof. Dr. Tokay GEDİKOĞLU
Assoc. Prof. Dr. Mehmet Yaşar KILIÇ